Teksten schrijven, editing & copywriting
Home » Portfolio » Valesca van Waveren veelzijdig kunstenaar met een hart voor groen

Groene kunst in de spotlight

Valesca van Waveren, veelzijdig kunstenaar met een hart voor groen

door Patricia Groenink | 6 juni 2018

Patricia is freelance copywriter bij Havelink Content Creatie, redacteur en content manager. Bloemen en planten zijn onmisbaar in haar interieur. Om haar passie te kunnen delen en anderen te kunnen inspireren is zij het online magazine GreenHouse gestart. Voor meer informatie over Patricia en haar werk kun je haar website https://www.havelinkcontentcreatie.nl bezoeken. 

Valesca van Waveren is een veelzijdig illustrator die met haar prachtige tekeningen zonder meer een plekje verdient in de rubriek ‘Groene kunst in de spotlight’. Je kent haar werk zeker als je wel eens Flow Magazine openslaat. Voor dit tijdschrift maakt zij namelijk regelmatig illustraties ter ondersteuning van de artikelen, maar ze heeft bijvoorbeeld ook de tekeningen bij de botanische quotes verzorgd. Verder tekent Valesca geregeld in opdracht voor andere grote namen in de media als Het Parool, Margriet en Libelle en ontwerpt ze patronen voor behang, textiel en verpakkingsmateriaal.

Planten en bloemen

Planten en bloemen zijn Valesca’s favoriet om te illustreren, bij voorkeur

met waterverf. De aquarel- en gouachetechnieken geven deze tekeningen altijd een mooie zachte en natuurlijke uitstraling. Ze was daarom ook erg blij met de opdracht van Wildernis, een hele bijzondere plantenwinkel in hartje Amsterdam,

Valesca’s woonplaats. Voor Wildernis ontwierp Valesca namelijk een aantal postkaarten, emaillen pins van verschillende planten en de cadeaubon. Deze zijn verkrijgbaar in de winkel en online op de site van Wildernis, maar ook deels in Valesca's eigen Etsy shop

Workshops

Valesca geeft graag haar kennis door en inspireert graag anderen met haar creativiteit. Samen met illustrator Claudi Kessels heeft zij regelmatig workshops gegeven waar zij anderen bijvoorbeeld leert hoe je een geïllustreerd recept

kunt maken. Hierbij liet ze zien dat je niet per se een superrealistisch beeld hoeft te maken van een kruimelig brood of een romige soep om je boodschap over te brengen. Aan het einde van de dag was de cursist in het bezit van een bestand dat direct klaar is voor de (online) drukker, maar ook boordevol inspiratie, ideeën, technieken en materiaal om verder uit te werken.

Een andere workshop die Valesca tot voor kort heeft gegeven, is de 'Watercolour Deco 

Workshop', waarbij je met diverse materialen experimenteert met abstracte composities die gebruikt kunnen worden als behang, prent voor aan de muur of als design voor een dekbedovertrek. Ook kwam daarbij de wat figuratieve manier van ontwerpen aan bod met onder andere het schilderen van veren en vogels. Naast het handmatig werken kreeg je bij deze workshop ook een basisinstructie hoe je je werk kunt digitaliseren voor het gebruik op producten.

Je merkt het waarschijnlijk al, de omschrijvingen van deze workshops staat in de verleden tijd. Dat is niet omdat Valesca en Claudi volledig gestopt zijn met deze workshops, maar ze staan wel op een laag pitje vanwege allerlei andere leuke bezigheden en projecten. Naar verwachting zal Valesca het lesgeven medio 2019 weer op gaan pakken, al dan niet in een ander jasje.

Gumclub

Zo is Valesca een van de oprichters van De Gumclub, een online magazine voor en door illustratoren, vol illustratie inspiratie.

Samen met Jaqueline Storm en Claudi Kessels wil zij met dit initiatief mooie illustraties en inspirerende exposities laten zien en delen op de website van De Gumclub. Ook bieden de dames van De Gumclub graag hulp aan illustratoren die wellicht nog wat onzeker zijn over hun portfolio, nieuwe technieken of behoefte hebben aan coaching en workshops. Zij steken illustratoren graag een hart onder de riem met hun oproep om afgekeurde ontwerpen in te zenden en kans te laten maken op de maandelijkse Gum van de Maand. Want afgekeurde illustraties zijn niet per definitie slechte illustraties!

In de winkel

Sinds kort ligt het boekje Shinrin-Yoku, de helende kracht van bosbaden in de winkel waar Valesca alle illustraties voor heeft gemaakt. Het is inmiddels zo succesvol dat Valesca's tekeningen wereldwijd verkocht worden dankzij Italiaanse, Spaanse en binnenkort ook Duitse vertalingen van het boekje.

Valesca is erg trots op het eindresultaat en de populariteit van het boekje. Op Instagram deelt zij met de hashtag #100daysofshinrinyoku in 100 dagen foto's met informatie over de helende kracht van bosbaden.

Ik zou zeggen, laat je inspireren door deze veelzijdige kunstenaar en haar bijzondere kijk op bloemen en planten!

Valesca van Waveren's illustraties vind je op kaarten en producten in haar eigen Etsy shop, bij Wildernis AmsterdamSociety6, de Behangfabriek en Motiflow. Dagelijkse inspiratie en kleurrijke illustraties krijg je te zien als je Valesca volgt op Instagram.

Verder kun je je door Valesca en haar collega's Jaqueline en Claudi laten inspireren op de site van De Gumclub, een online magazine voor en door illustratoren. Houd deze site en Valesca's eigen website in de gaten voor informatie over komende workshops!Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.