Teksten schrijven, editing & copywriting
Home » Portfolio » Kleurenspel met dessin bij Kleur Keramiek

Groene kunst in de spotlight

Kleur Keramiek, kleurenspel met dessin

door Patricia Groenink | 5 februari 2018

Patricia is freelance copywriter bij Havelink Content Creatie, redacteur en content manager. Bloemen en planten zijn onmisbaar in haar interieur. Om haar passie te kunnen delen en anderen te kunnen inspireren is zij het online magazine GreenHouse gestart. Voor meer informatie over Patricia en haar werk kun je haar website https://www.havelinkcontentcreatie.nl bezoeken. 

Als ware keramiek liefhebber viel mij direct het prachtige werk op van keramiste Inge Burgerhoudt op social media. Prachtige vormen, dessin en kleur voeren in haar creaties de boventoon. Het is dan ook niet gek dat zij beter bekend staat als Kleur Keramiek, een naam die heel passend is voor haar atelier en workshops. GreenHouse bracht Inge een bezoekje en bewonderde haar prachtige collectie.

Vaasjes en potjes

Veel van Inges werk is bedoeld voor of gedecoreerd met bloemen en planten. Kleine schattige vaasjes voor een enkel bloemetje, plantenpotten en prachtige borden met afbeeldingen van bloemen en bladeren, het assortiment van Inge laat heel duidelijk haar liefde voor bloemen en planten zien.

Van zaadje tot plant

Inge vertelt: “Ik ben altijd al een planten- en bloemenliefhebber geweest. Vroeger als tiener in de jaren ‘70 had ik heel veel planten op mijn kamer, en dan zelf stekken, helemaal leuk! Ook ben ik altijd in de tuin bezig, veel potten met bloemen en 

een stukje moestuin. Ik vind het vooral mooi om het proces te zien van zaadje in de grond tot plant met bloemen of vruchten. Het meest geniet ik van de tuin in het voorjaar, het frisse groen en alle planten die dan weer tevoorschijn komen”.

Van styliste naar keramiste

Inge is al jaren bezig met dessins en vormgeving, ze is van huis uit styliste, maar het werken met keramiek doet ze pas sinds 2013. Inge zegt daar zelf over: ”In 2013 ben ik een nieuwe uitdaging aangegaan en ben ik gestart met de 3-jarige opleiding tot keramist bij de SBB in Gouda. In 2016 heb ik mijn diploma gehaald als allround keramist. Na dit jaar ben ik mij verder 

gaan specialiseren en heb ik de masterclass draaien en masterclass in het werken met porselein gevolgd. Sinds eind 2016 geef ik met veel plezier draai-en decoratielessen aan kleine groepjes cursisten in mijn eigen atelier”.

Inspiratie

Inge haalt haar inspiratie voor haar ontwerpen uit verschillende hoeken: “Ik hou van reizen, andere culturen en musea bezoeken. Maar eigenlijk kan ik overal inspiratie opdoen. Soms kan een verpakking in de supermarkt me op een idee voor kleurcombinatie brengen of een blaadje in de berm als vorm- of decoratieidee. Dat komt door mijn opleiding en vroegere baan als stylist, dan leer je te kijken naar alles om je heen. Het mooie vind ik dat ik mijn bagage van mijn opleiding en baan als stylist nu zo kan toepassen in mijn keramiek”.

Favoriete bloemen en planten

Wat bloemen betreft gaat Inges voorkeur uit naar een speels veldboeket en Pioenrozen. Maar ook de prachtige bloesem in het voorjaar kan haar erg bekoren. “Daar kan ik zo van genieten!’.

Ook bij planten heeft zij zo haar favorieten: “Als kamerplant vind ik de Kamerlinde prachtig door zijn mooie frisse kleur en fragile uiterlijk. Jammer alleen dat ie zo moeilijk te houden is. Moet licht staan maar niet in de volle zon en ook niet bij de verwarming. Toch ga ik het binnenkort weer proberen. En verder vind ik van die plantjes van vroeger geweldig, zoals het Chinees Lantaarnplantje en de Erwtenplant”.

Alle items van Kleur Keramiek zijn handgemaakt en voorzien van de mooiste, fijn uitgewerkte details. Inge Burgerhout maakt voornamelijk gebruiksgoed, je vindt een grote variëteit aan items in haar Etsy shop. Wil je meer over Inge weten, haar werkwijze en haar workshops? Neem dan even een kijkje op haar website http://www.kleurkeramiek.com

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.