Teksten schrijven, editing & copywriting
Home » Portfolio » Illustrator Drawing Plant Lady

Groene kunst in de spotlight

Illustrator Drawing Plant Lady, plantenliefhebber ten top

door Patricia Groenink | 29 december 2017

Patricia is freelance copywriter bij Havelink Content Creatie, redacteur en content manager. Bloemen en planten zijn onmisbaar in haar interieur. Om haar passie te kunnen delen en anderen te kunnen inspireren is zij het online magazine GreenHouse gestart. Voor meer informatie over Patricia en haar werk kun je haar website https://www.havelinkcontentcreatie.nl bezoeken. 

Heel erg houden van planten en groene vingers hebben is één, maar ze ook nog eens mooi kunnen tekenen, is wel een ander verhaal. Dat is niet voor iedereen weggelegd. Kelly van Koppenhagen is zo iemand die dit prachtig kan en doet. Inmiddels staat zij op social media bekend als de Drawing Plant Lady en verkoopt zij haar tekeningen succesvol in verschillende winkels.

Drawing Plant Lady

Haar tekeningen van planten, solo of in een huiselijke setting, zijn inmiddels een begrip op Instagram. De tekeningen van de Drawing Plant Lady, ofwel Kelly van Koppenhagen, zijn sinds kort ook te vinden in de webshop van GreenHouse Online Magazine.
Haar tekeningen zijn onder andere verkrijgbaar als ansichtkaart en op A4 posterformaat. De kaartjes zijn enorm leuk om te versturen naar een ware plantenliefhebber. Maar beide formaten zijn ook heel geschikt om in te lijsten en je eigen urban jungle op te leuken.

Voorliefde voor planten

Kelly is zelf, hoe kan het ook anders, een enorme plantenliefhebber. “Ik heb altijd een grote voorliefde voor planten gehad. Ik ben op de Veluwe opgegroeid. Ik was veel buiten, had een eigen tuintje en veel planten. Eigenlijk is dat niet veranderd. Ik heb veel planten, sinds 2017 een moestuin en ik loop veel met mijn hond in het bos”.

Kelly’s liefde voor planten gaat onverminderd door. “Ik heb op dit moment héél veel planten in huis. Er komen ook steeds planten bij. Familie en vrienden weten ook dat je mij altijd blij kan maken met een plant. Ik heb vooral een voorliefde voor rare vetplanten of cactussen. Mijn favoriet is toch wel de Crassula Buddha’s Tempel, een waar geometrisch kunstwerkje”.

 

Woestijnplanten

De Drawing Plant Lady heeft een fascinatie voor planten die in de woestijn kunnen leven. Dit zie je ook terug in haar tekeningen, waar regelmatig een cactus of succulent in te vinden is. “Ik ben 1,5 jaar geleden in een aantal Afrikaanse landen geweest. Daar sprak ik een Bosjesman. Deze zei dat we allemaal veel meer moesten zijn zoals een woestijnplant. Die groeit en bloeit van alles wat hij uit de natuur krijgt, ook al valt er maanden geen regen. De woestijnplant is niet bezig met wat hij zou willen hebben. Een mooie gedachte in

onze consumptiemaatschappij, waarbij het toch veel draait om bezit”.

Met de paplepel 

Kelly heeft het tekenen met de paplepel ingegoten gekregen. Haar moeder geeft tekenles en was altijd bezig met tekenen en schilderen. Door haar moeder heeft zij geleerd op een andere manier te kijken naar details, kleur en vorm.
Kelly: “Naast illustreren werk ik als schoolmaatschappelijk werker. Ik doe dat drie dagen per week. Tekenen is voor mij de perfecte tegenhanger. In mijn werk is veel hectiek en drukte, wat ik ook heel prettig vind. En tekenen geeft mij veel rust. Je hebt mensen die gaan mediteren om tot zichzelf te komen, ik heb dit met tekenen.”

Bloemen tekenen

Naast planten is Kelly ook gek op bloemen. Voor haar horen bloemen en planten bij elkaar. In de toekomst is zij ook zeker van plan om deze te tekenen en te verwerken op kaarten en posters. Nog even geduld dus voor de bloemenliefhebbers onder ons!

Kelly van Koppenhagen is, naast haar werk als schoolmaatschappelijk werker, ook illustrator van met name planten in huis. Haar werk is te koop in verschillende winkels, waaronder de webshop van GreenHouse en haar eigen Etsy shop. Kelly is heeft een populair account op Instagram, genaamd Drawingplantlady, waar zij inmiddels bijna 17.000 volgers heeft.

Reactie plaatsen

Reacties

Hennie Rossel
een jaar geleden

Gisteren zagen we bij onze dochter, Danielle Rossel, in Vught een tweetal door u gemaakte kunstwerken. Heel mooi en van het niveau van botanisch illustrator.
Zou u ook dergelijke zeer natuurgetrouwe afbeeldingen kunnen/willen maken van oude fruitrassen?
Groet,
Hennie Rossel
www.vergetenfruitrassen.nl