Teksten schrijven, editing & copywriting
Home » Portfolio » Een boeket met passie

Groene kunst in de spotlight

boeket met passie voor een speciale dag!

door Patricia Groenink | 19 januari 2018

Patricia is freelance copywriter bij Havelink Content Creatie, redacteur en content manager. Bloemen en planten zijn onmisbaar in haar interieur. Om haar passie te kunnen delen en anderen te kunnen inspireren is zij het online magazine GreenHouse gestart. Voor meer informatie over Patricia en haar werk kun je haar website https://www.havelinkcontentcreatie.nl bezoeken. 

Een mooi boeket in huis staat prachtig en geeft een bepaalde sfeer die je op dat moment wil neerzetten in je interieur. Maar als je gaat trouwen is het boeket van de bruid des te belangrijker voor de sfeer van de gehele dag en de uitstraling van het bruidspaar. Judith Slagter weet als geen ander hoe zij het perfecte bruidsboeket moet maken met een eigentijdse look. Geen standaard boeket, maar een vol en prachtig boeket met bijzondere bloemen en met passie gemaakt!

Boeket met passie

Vind je ze niet prachtig en bijzonder, de boeketten van Judith Slagter? Ze maakt haar creaties in opdracht van bruidsparen, maar ook voor speciale evenementen. Altijd kiest ze alle bloemen met zorg uit en stelt ze het boeket met passie voor het vak samen.

Judith zegt daar zelf over: “Mijn grootste drijfveer is mensen blij maken met iets wat ik verschrikkelijk graag doe, namelijk mooie dingen maken van bloemen, dat is echt mijn passie. Je hebt eerst een aantal losse bloemen en het is dan zo tof om daar een mooi geheel van te kunnen maken. Een boeket, losse vaasjes op tafel of een geweldig bruidsboeket. En als ik daar mensen blij mee kan maken is dat helemaal tof!”.

Van kinds af aan

Judith Slagter heeft de wereld van bloemen en planten met de paplepel ingegoten gekregen. Ze is namelijk geboren en getogen in Aalsmeer en komt uit een echt kwekersgezin. Haar vader heeft de kwekerij van zijn vader overgenomen en ook haar ooms en broers werken in de bloemen. En hoewel ze altijd als kind bijbaantjes in de bloemen- en plantenkwekerijen had, was het toch niet vanzelfsprekend dat ook Judith haar carrière zou beginnen in de bloemen en planten.

Zo vertelt ze: “Het is eigenlijk heel toevallig dat ik in een bloemenwinkel ben gaan werken. De vader van mijn beste vriendin zei dat een kennis van hem, een eigenaar van een bloemenwinkel, mensen zocht. En ik was net gestopt met mijn school, dus of dat iets voor mij was? Ik ben daar begonnen en vond dat meteen fantastisch! Omdat ik iets meer wilde weten over de bloemennamen en achtergrond, ben ik vanuit daar weer naar school gegaan en heb de opleiding "Bloem & Design" gevolgd één dag in de week.  Ik heb daarnaast heel veel in de praktijk geleerd”.

Het roer om

Na maar liefst 15 jaar werken in een bloemenwinkel besloot Judith het roer om te gooien. In eerste instantie stopte ze met werken om voor haar twee zoontjes te zorgen. Maar het

bloed kruipt waar het niet gaan kan, ze miste het werken met bloemen. Ze begon een blog en een Instagram-account om haar inspiratie met anderen te kunnen delen.

Judith: ”Dit was helemaal van mij, dus ik had het voor het zeggen, heerlijk! Niks geen strakke boeketjes met veel groen, maar gekke boeketten met allemaal losse bloemen, lekker wild en niet symmetrisch, ik kon doen wat ik wilde! Mensen vonden het ook nog eens heel leuk om eens iets anders te zien dan wat je normaal ziet in de standaard bloemenwinkels. Er was toen nog geen ander account dat voornamelijk bloemeninspiratie liet zien, dus het liep eigenlijk meteen heel goed”.

Bloemenstyling en fotografie

Voor vriendinnen en een nichtje mocht Judith in die tijd een bruidsboeket samenstellen, waarna ze nog populairder werd op social media. Voor ze het wist, schreef ze zich in bij de Kamer van Koophandel en mocht ze zichzelf zelfstandig ondernemer noemen. “In 2013 koos ik ervoor om na 15 jaar te stoppen met mijn werk in een bloemenwinkel. Nooit had ik gedacht dat die beslissing zoveel nieuwe deuren zou openen. Nu combineer ik mijn bloemenliefde met styling en fotografie. Mijn droom is uitgekomen!”.

Lievelingsbloemen

Als je Judith vraagt naar haar lievelingsbloemen vindt ze dat lastig om te beantwoorden. Toch heeft ze op dit moment wel een voorkeur voor Engelse ruikende rozen, ranonkels en 

papavers. “Zij maken een boeket echt meteen tot iets bijzonders, zowel een gewoon boeket als een bruidsboeket. Mijn stijl is stoer en kleurrijk. De uitwerking daarvan is afhankelijk van de persoon, het moment, de sfeer en het seizoen. En als ik verliefd naar het eindresultaat kijk, dan weet ik, het is gelukt!”. 

Judith Slagter is bloemstyliste, fotografe en blogger. Voor de mooiste dag van veel bruidsparen stylt zij trouwlocaties met de prachtigste boeketten.  Daarnaast maakt zij styled shoots, waarbij zij vernieuwende stijlen en de laatste trends laat zien. Wil je meer weten over Judith of haar prachtige boeketten? Neem dan een kijkje op haar site http://www.judithslagter.com of check haar Instagram-account @judith_slagter_florals

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.