Teksten schrijven, editing & copywriting
Home » Portfolio » Atelier Stella Ceramics

Groene kunst in de spotlight

Happy faces van Atelier Stella Ceramics

door Patricia Groenink | 3 januari 2018

Patricia is freelance copywriter bij Havelink Content Creatie, redacteur en content manager. Bloemen en planten zijn onmisbaar in haar interieur. Om haar passie te kunnen delen en anderen te kunnen inspireren is zij het online magazine GreenHouse gestart. Voor meer informatie over Patricia en haar werk kun je haar website https://www.havelinkcontentcreatie.nl bezoeken. 

Keramiek met een gezicht en zelfs een karakter. Zo is het werk van keramiste en illustrator Stella Baggott uit Brighton, Engeland het beste te omschrijven. Onder de naam Atelier Stella Ceramics maakt zij de mooiste handgemaakte keramieken items, elk met een uniek en eigen gezichtje. Stella is mateloos populair op Instagram en weet mede door dit social media kanaal haar bijzondere creaties met gemak wereldwijd te verkopen.

Inspiratie uit de jaren ‘50

In 2012 besloot illustrator Stella Baggot na een aantal pottenbakcursussen om zelf serieus aan de slag te gaan met het maken van keramiek. Ze kocht een keramiekoven en ging aan het werk met haar zelf bedachte ontwerpen voor

potjes en vaasjes. Zij liet zich hierbij inspireren door de pottenbakkers uit Cornwall, Italië en Zweden uit de jaren ’50 en ‘60 van de vorige eeuw. Maar ook de cleane stijl van de Japanse keramiek spreekt Stella aan en zie je terug in haar werk.

Klanten wereldwijd

In eerste instantie maakte ze vooral familie en vrienden blij met haar keramiek. Maar na deelname aan the Renegade Craft Fair in Londen kreeg zij zoveel positieve reacties, dat zij zich serieus keramiste mocht noemen met een sterk groeiende klandizie. Klanten wereldwijd merkten al snel dat het werk van Stella bijzonder is. Het is prachtig gemaakt keramiek waar je door het gezichtje gelijk een band mee hebt en een grote glimlach op je gezicht.

 

Unieke keramieken items

Het werk van Stella kenmerkt zich door persoonlijkheid en karakter van elk item dat zij maakt. Elk ontwerp heeft een eigen gezicht en wordt ook maar één keer gemaakt. Zo heeft de keramiekliefhebber die een potje of vaas bij haar koopt altijd een uniek stuk in handen. De enige uitzondering hierop zijn de kleine plantenpotjes. Hiervan maakt Stella elke keer weer nieuwe exemplaren, maar dan wel steeds weer in een ander formaat, patroon of glazuurafwerking.

 

De potjes en vaasjes hebben een mooie balans van decoratief en functioneel. Ze staan prachtig in je interieur met bloemen, kruiden en plantjes. Maar ze zijn ook voor andere doeleinden geschikt, zoals voor je keukengerei of op je bureau.

Inspiratiebron

Stella maakt altijd alleen ontwerpen die ze zelf mooi vindt, welke ze zelf ook in haar huis zou neerzetten. Ze houdt van schattige dingen die haar doen glimlachen. Maar ze wil ook graag dat haar werk stijlvol is en past binnen haar eigen interieur, modern met vintage elementen.

 

Stella’s moeder is haar grootste inspiratiebron voor haar werk. Haar moeder schildert en maakt keramiek, naast haar baan als bloemiste. Haar ouderlijk huis stond altijd vol met keramiek en kunst. Door moeders invloed stileert Stella altijd haar keramiek met planten en bloemen, waarvan veel uit haar tuin komen.

 

Keramiek snel uitverkocht 

Naast keramiste is Stella Baggott ook illustrator, met name van kinderboeken. Omdat ze een fulltime baan heeft, naast Atelier Stella Ceramics, maakt ze altijd maar kleine partijen nieuw keramiek.
Zodra ze weer een nieuwe voorraad potjes, vazen en keramieken accessoires gereed heeft, kondigt ze een nieuwe verkoop aan via haar account op Instagram. Meestal zijn alle items vervolgens binnen een half uur alweer uitverkocht. Dus als je een happy face van Stella wil aanschaffen, houd haar Instagram-account in de gaten en wees er snel bij!

Stella Baggot is illustrator en keramiste. Zij maakt haar vaasjes, potjes en accessoires van keramiek in haar atelier in Brighton, Engeland, genaamd Atelier Stella Ceramics. Verkoop van haar werk kondigt Stella altijd aan via haar Instagram-account @atelierstellaceramics. De verkoop vindt vervolgens plaats op haar website https://www.atelierstellaceramics.com

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.