Teksten schrijven, editing & copywriting
Home » Portfolio » Vert Blaricum

Vert, klein groen paradijsje

door Patricia Groenink | 8 januari 2018

Patricia is freelance copywriter bij Havelink Content Creatie, redacteur en content manager. Bloemen en planten zijn onmisbaar in haar interieur. Om haar passie te kunnen delen en anderen te kunnen inspireren is zij het online magazine GreenHouse gestart. Voor meer informatie over Patricia en haar werk kun je haar website https://www.havelinkcontentcreatie.nl bezoeken. 

In het hart van Blaricum vind je Vert, een piepkleine plantenwinkel en een begrip in het oude dorp. Klein maar fijn, dat gaat zeker op voor dit groene winkeltje. Vert is afgeladen vol met de meest bijzondere planten, je kijkt er je ogen uit. Ben je op zoek naar een exclusieve plant, dan ben je hier zeker aan het juiste adres.

Klein, maar fijn groen

Vert is op het eerste gezicht geen opvallende winkel. Sterker nog, als je niet bekend bent in het Gooische dorp, dan zou je er misschien zo voorbijlopen. Het is gevestigd in een klein pand en zit wat verstopt achter de studio van Erik Gutter, de bekende interieur designer. Achter de grote studioruimte, waar je terecht kunt voor exclusieve meubelen en interieur advies, is de voormalige garage omgebouwd tot plantenwinkel. Sinds januari 2012 is dit hèt adres voor markante tuin- en kamerplanten.

Buitengewoon assortiment

Opvallend aan Vert Blaricum is, buiten het kleine formaat van de winkel, dat het een grote diversiteit aan planten in het assortiment heeft. Van groot tot klein, maar vooral veel uiteenlopende en buitengewone soorten. De aanwezige collectie lijkt niet heel groot door het weinige winkeloppervlak. Maar alle ruimte wordt benut, waardoor er toch een groot aanbod aan planten is. 

Potterie

Naast planten verkoopt Vert ook bijbehorende potten, schotels en hangers. Er is met name een groot aanbod van geleefde terracotta potjes. Deze zijn geweldig leuk om buiten op je terras te zetten voor een waar Mediterraan gevoel. Maar binnen misstaan ze zeker ook niet en zijn hiervoor ook uitermate geschikt, met gebruik van een schotel onder de pot uit dezelfde collectie.

Studio Erik Gutter

De planten en potten van Vert zijn ook terug te vinden in de studio van Erik 

Gutter. Daar staan ze verspreid door de ruimte en gaan op die manier helemaal op in de sfeer die Erik zo goed weet neer te zetten. Des te meer wordt hier duidelijk hoe sfeerbepalend planten kunnen zijn. Maar ook dat planten een waar interieurstuk kunnen zijn en je interieur complementeren.

Verrassend betaalbaar

Erik Gutter weet met zijn meubels en ontwerpen een exclusief design statement neer te zetten.

Het is prachtig om te zien, maar de realiteit gebiedt ook te melden dat dit niet voor iedereens portemonnee geschikt is. De plantencollectie van Vert daarentegen is verrassend betaalbaar en redelijk voor de gemiddelde plantenliefhebber. Ben je een keer in het Gooi, dan is een bezoekje aan Vert Blaricum zeker de moeite waard!

Vert Blaricum is gevestigd achter Studio Erik Gutter aan de Huizerweg 2 in Blaricum. Vert is geopend op dinsdag tot en met vrijdag van 9.30 uur tot 18.00 uur. Op zaterdag kun je hier terecht van 9.30 uur tot 17.00 uur. Kijk voor actuele openingstijden en meer informatie op http://www.vert-blaricum.nl of http://www.studioerikgutter.nl.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.