Teksten schrijven, editing & copywriting
Home » Portfolio » Roest Antwerpen

Restaurant Roest, een Antwerpse urban jungle

door Patricia Groenink | 17 januari 2018

Patricia is freelance copywriter bij Havelink Content Creatie, redacteur en content manager. Bloemen en planten zijn onmisbaar in haar interieur. Om haar passie te kunnen delen en anderen te kunnen inspireren is zij het online magazine GreenHouse gestart. Voor meer informatie over Patricia en haar werk kun je haar website https://www.havelinkcontentcreatie.nl bezoeken. 

Groen is in, dat weten we. Planten zijn trendy, de steden worden groener en overal poppen ware ‘urban jungles’ uit de grond. Zo ook in Antwerpen. Daar vind je restaurant Roest. Anders dan je misschien zou vermoeden, afgaande op alleen de naam, is dit een echte hotspot voor de plantenliefhebber. Je ontbijt, luncht of dineert hier namelijk midden in het groen!

Eigenzinnig, prikkelend en origineel

Roest is naar eigen zeggen eigenzinnig, prikkelend en origineel. Er is namelijk voor ieder wat wils in culinaire zin. Er is ruime keuze op de menukaart en het eten is betaalbaar. En dat in een stoer maar warm industrieel interieur vol met planten en ingericht met karaktervol hout. De gezellige zithoeken zorgen voor een warme en huiselijke sfeer. Dat maakt Roest de ideale stop voor lunch tijdens een dagje shoppen in Antwerpen of om te dineren voor je het uitgaansleven induikt.

Helemaal vol met planten

Als je binnenstapt bij Roest valt je meteen op hoeveel planten er zijn opgenomen in het eclectische en stoere interieur. Je vindt de planten overal: Aan de muur, in de lucht en op je tafeltje. Het is één grote natuurlijke oase waar je je in bevindt. We hebben hier overduidelijk te maken met een eigenaar met groene vingers! Varens, Hedera, de Aeschynanthus, ofwel Lipstick plant, je vindt ze allemaal aan het plafond tussen de stoere industriële lampen. Ook de muren zijn ruim bekleed met Philodendron en op je tafeltje vind je onder andere de Graslelie. Een waar groen paradijsje dus!

Van Roast naar Roest

De oorsprong van Roest ligt bij highclass restaurant Roast. Toen bleek dat het concept van Roast niet aansloeg, besloten eigenaren Robin Janssen en Björn Meeuwsse het roer om te gooien en een nieuwe start te maken met Roest. En met succes! De eenvoudige maar lekkere keuken is toegankelijker geworden dan voorheen en mateloos populair in Antwerpen en omstreken.

Bijzonder restaurant

Je kunt bij Roest terecht voor een heerlijk ontbijtje, een lekkere lunch, om gezellig te dineren of voor een hapje tussendoor. ’s Zomers is het terras aan het Rijnkanaal een heerlijke plek om te vertoeven en even lekker van het zonnetje te genieten.

Roest is een bijzonder restaurant in alle aspecten. Heerlijk eten voor een schappelijke prijs in een heel stylish interieur met vintage en veel groene elementen. En een lust voor het oog van de liefhebber van interieur en groen in huis!

Restaurant Roest is gevestigd aan het Rijnkanaal in Antwerpen, alwaar je 's zomers heerlijk aan het water op het terras kan zitten. Het adres is Sint-Aldegondiskaai 64, 2000 Antwerpen. Roest bevindt zich op een steenworp afstand van verschillende uitgaansgelegenheden. Zie voor meer informatie de website van Roest: http://www.roest.be

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.