Teksten schrijven, editing & copywriting
Home » Portfolio » Bloemenzee op de Keukenhof

De jaarlijkse bloemenzee van de Keukenhof, een internationaal fenomeen!

door Patricia Groenink | 15 maart 2018

Patricia is freelance copywriter bij Havelink Content Creatie, redacteur en content manager. Bloemen en planten zijn onmisbaar in haar interieur. Om haar passie te kunnen delen en anderen te kunnen inspireren is zij het online magazine GreenHouse gestart. Voor meer informatie over Patricia en haar werk kun je haar website https://www.havelinkcontentcreatie.nl bezoeken. 

Elke Nederlander is wel bekend met het begrip De Keukenhof, van horen zeggen of van dichtbij meegemaakt. Elk voorjaar wordt dit fenomeen breed uitgemeten en gelanceerd met veel internationale belangstelling. En terecht! De bloemenzee is elk jaar weer een plaatje met de prachtigste creaties van kleurige tulpen en andere voorjaarsbloemen. GreenHouse neemt je mee naar deze uitzonderlijke locatie en geeft je alvast een voorproefje.

Kleurrijke voorjaarsbloeiers

Op ruim 32 hectare oppervlakte staan in De Keukenhof ook dit voorjaar weer meer dan 7 miljoen bloembollen in vol ornaat te stralen. Onder andere meer dan 800 soorten tulpen staan in volle bloei, een onvergetelijk aangezicht als je een bezoek brengt aan dit immense en kleurige park. Vanaf donderdag 22 maart is De Keukenhof open voor publiek die, naast het bewonderen van de prachtige bloemen, ook kunnen gaan genieten van spectaculaire bloemenshows, verrassende inspiratietuinen, unieke kunstwerken en geweldige evenementen.

Romantiek in bloemen

Het fraaie lentepark heeft dit jaar als thema 'Romantiek in bloemen'. Romantiek en bloemen zijn vaak onlosmakelijk

met elkaar verbonden, dus wat dat betreft is het een heel herkenbaar onderwerp voor alle bloemenliefhebbers.
De historie van De Keukenhof heeft ook veel te maken met romantiek, wat het thema des te toepasselijk maakt. Het historische park dat je hier vindt, is namelijk tijdens de kunststroming Romantiek in 1857 ontworpen als siertuin voor Kasteel Keukenhof. Vele generaties hebben kunnen genieten van de prachtige tulpen die hier hebben gebloeid.

Tuinen vol inspiratie

In De Keukenhof zijn diverse tuinen te bezichtigen waar je volop inspiratie kan opdoen voor huis en tuin. De eerder genoemde historische tuin is daar één van. Hier vertellen de tulpen je zelf wat hun herkomst en geschiedenis is met exemplaren die al vier eeuwen geteeld worden. Maar er zijn meer tuinen waar je je kan verwonderen over de schoonheid van de bloemen, namelijk de Inspiratietuinen, welke je een goed beeld geven van de laatste bloementrends.

 • Cupido garden

  Hier vind je romantische rode rozen en fraaie roze bloemen waar je hart sneller van gaat kloppen
 • Holiday Romance Garden
  Je krijgt een vakantiegevoel in deze zonnige tuin vol met romantische hoekjes voor twee. Je beleeft hier tropische sferen met palmbomen en zonnig gekleurde bolbloemen
 • Rob's Oosterse Romantiek
  Naar ontwerp van Rob Verlinden bevind je je hier in oosterse sferen met volop inspiratie voor eigen huis en tuin
 • Rebel Garden
  Deze inspiratietuin heeft een rebels tintje. Hier gelden namelijk geen regels, alles kan en alles mag. Een vrolijke, humoristische kijk op tuinieren met veel kleur
 • Delfts Blauw Tuin
  Nederland op z'n puurst met de nadruk op veel Hollandse elementen, zoals molens, water en Delfts Blauw. Erg aanlokkelijk voor de vele buitenlandse toeristen, maar voor ons ook een plaatje om te zien
 • Hipster Garden
  Een heel mannelijke tuin, eentje met een ruw randje welke veel mannen zal aanspreken. Maar uiteraard ook geschikt voor stoere vrouwen
 • Tea Garden
  Een vers kopje thee uit eigen tuin, balkon of keuken heb je al snel met plantjes als munt, citroenmelisse, kamille, chocolademunt, anijs en nog veel meer 
 • Health Garden
  Een groene plek buiten, ook als je in de stad woont. Je ziet het steeds meer in de steden op daken van kantoorgebouwen. Een heerlijke groene plek voor de dagelijkse dosis frisse lucht. 

Evenementen

Naast al deze inspirerende pracht aan bloemen en tuinen organiseert De Keukenhof ook nog dagelijks activiteiten en evenementen voor jong en oud. Een voorbeeld hiervan is de bloemencorso en het sprookjesfestival.

Een overzicht van al deze activiteiten vind je in de agenda van De Keukenhof op de site.

Al met al is een De Keukenhof een waar genoegen om te bezoeken voor de ware bloemenliefhebber. Het is misschien even worstelen door alle drukte om hier te komen en langs alle toeristen en overige bezoekers. Maar dan maak je wel een kleurenspektakel van bloemen mee die veel indruk op je zal maken en die nog lang zal doorleven als inspiratiebron voor bloemen in huis en tuin.


De Keukenhof is geopend van 22 maart tot en met 13 mei 2018, dagelijks van 8.00 tot 19.30 uur.

Meer informatie over de tuinen, evenementen en je bezoek aan De Keukenhof vind je op de site https://keukenhof.nl/nl/. Het is hier tevens mogelijk om online combitickets voor het openbaar vervoer te kopen.