Teksten schrijven, editing & copywriting
Home » Portfolio » Groene Hotspots

Groene Hotspots


Shot of Green - GreenHouse

Shot of Green, voor de juiste dosis groen in je interieur!

door Patricia Groenink

Dit keer geen fysieke groene winkel of bezienswaardigheid in deze rubriek, maar een online groene hotspot die GreenHouse graag even in de schijnwerpers wil zetten. En dat is het plantenadvies en -stylingbureau Shot of Green van onze nieuwste blogger Marijntje Tierolff. Heb je hulp nodig bij het inrichten van je woning, winkel of bedrijfsruimte met de juiste planten, maar verlang je wel naar een huis of werkplek vol groen? Weet je niet precies waar je welke plant het beste kunt neerzetten en wil je een gedegen advies over de verzorging van deze planten? Dan ben je bij Marijntje aan het juiste adres!

Lees verder...


Bloembinderij Mulder - GreenHouse

Bloembinderij Mulder, een toonaangevende bloemenpracht in 't Gooi

door Patricia Groenink

Sinds jaar en dag is Bloembinderij Mulder uit Huizen één van de bekendste bloemenzaken in ’t Gooi. Het assortiment bloemen is groot en altijd vers. Je kunt de bloemen per stuk kiezen om zelf een boeket samen te stellen met je favoriete voorjaars- of zomerbloeiers. Als je het pand aan de Lindenlaan binnenloopt, raak je overweldigd door de kleurexplosie van zoveel verschillende soorten en kleuren bloemen.

Lees verder...


De Keukenhof - GreenHouse

De jaarlijkse bloemenzee van De Keukenhof, een internationaal fenomeen!

door Patricia Groenink

Elke Nederlander is wel bekend met het begrip De Keukenhof, van horen zeggen of van dichtbij meegemaakt. Elk voorjaar wordt dit fenomeen breed uitgemeten en gelanceerd met veel internationale belangstelling. En terecht! De bloemenzee is elk jaar weer een plaatje met de prachtigste creaties van kleurige tulpen en andere voorjaarsbloemen. GreenHouse neemt je mee naar deze uitzonderlijke locatie en geeft je alvast een voorproefje.

Lees verder...


Pluktuin - GreenHouse

Verse bloemen uit de pluktuin

door Patricia Groenink

Wat is er leuker dan je eigen boeket samenstellen met de prachtigste voorjaars- of zomerbloemen? Dit is al een genot als je dat kunt doen bij je bloemist. Maar hoe leuk is het als je je bloemen zelf kunt plukken en een prachtige bos bloemen mee naar huis kunt nemen? In Nederland zijn verschillende pluktuinen waar je dit kunt doen, van commerciële tuinen en pluktuinen bij kwekers tot particuliere initiatieven. GreenHouse zet er een aantal voor je op een rij om alvast dat heerlijke lente- en zomergevoel te krijgen.

Lees verder...


Restaurant Roest - GreenHouse

Restaurant Roest, een Antwerpse urban jungle

door Patricia Groenink

Groen is in, dat weten we. Planten zijn trendy, de steden worden groener en overal poppen ware ‘urban jungles’ uit de grond. Zo ook in Antwerpen. Daar vind je restaurant Roest. Anders dan je misschien zou vermoeden, afgaande op alleen de naam, is dit een echte hotspot voor de plantenliefhebber. Je ontbijt, luncht of dineert hier namelijk midden in het groen!

Lees verder...


Hortus Botanicus - GreenHouse

Inspirerend groen in Hortus Botanicus

door Patricia Groenink

Als liefhebber van bloemen en planten kan het eigenlijk niet anders dan dat je wel eens gehoord hebt van de Hortus Botanicus. Hier vind je in de enorme tuin en overweldigende kassen de prachtigste planten- en bloemensoorten, het hele jaar door. GreenHouse Online Magazine neemt je mee en geeft je een kijkje in deze bijzondere groene hotspot. En we vertellen je hoe je de botanische sfeer van de Hortus thuis in je woonkamer toepast!

Lees verder...


Vert Blaricum - GreenHouse

Vert, een klein groen paradijsje

door Patricia Groenink

In het hart van Blaricum vind je Vert, een piepkleine plantenwinkel en een begrip in het oude dorp. Klein maar fijn, dat gaat zeker op voor dit groene winkeltje. Vert is afgeladen vol met de meest bijzondere planten, je kijkt er je ogen uit. Ben je op zoek naar een exclusieve plant, dan ben je hier zeker aan het juiste adres.

Lees verder...


Wildernis Amsterdam - GreenHouse

Wildernis Amsterdam, een groene oase in hartje Amsterdam

door Patricia Groenink

Wildernis is een groene winkel met een missie, namelijk de stad groener maken. En dat stralen ze uit! Als je het pand binnenstapt, waan je je gelijk in een groen paradijsje. Overal waar je kijkt, vind je buitengewone planten: op de tafels en stellingen, aan de wand en aan het plafond. In deze winkel slaag je zeker voor een bijzondere plant in huis. Sterker nog, je loopt het liefst met armen vol de deur weer uit, zo'n divers aanbod heeft Wildernis!

Lees verder...