Teksten schrijven, editing & copywriting
Home » Portfolio » Zomerbloemen

Zomerbloemen, een feestje in huis!

door Patricia Groenink | 24 juli 2018

Patricia is freelance copywriter bij Havelink Content Creatie, redacteur en content manager. Bloemen en planten zijn onmisbaar in haar interieur. Om haar passie te kunnen delen en anderen te kunnen inspireren is zij het online magazine GreenHouse gestart. Voor meer informatie over Patricia en haar werk kun je haar website https://www.havelinkcontentcreatie.nl bezoeken. 


Is het je al opgevallen dat momenteel buiten zoveel prachtige bloemen staan te bloeien en te geuren? Het is zomer en dat zie je aan alle prachtige kleuren in de natuur en in je tuin of op je balkon. Ook in huis kun je er een zomerfeestje van maken met een prachtig boeket veldbloemen of andere kleurige bloeiers. GreenHouse Online Magazine zet een aantal echte zomerbloeiers in het zonnetje!

Boeket uit de natuur

Om een fraai boeket op je tafel te zetten, kun je momenteel buiten je hart ophalen. In parken en in natuurgebieden groeien en bloeien de mooiste bloemen. Natuurlijk kun je zo een geweldig veldboeket samenstellen, welke ook nog eens gratis is. Het kost je alleen een beetje moeite om te zoeken naar de mooiste exemplaren. Let er hier echter wel bij op dat je niet de hele natuur leeg trekt. Dan kunnen andere mensen er ook nog van genieten. Pas er ook voor op dat je niet gaat plukken in beschermd natuurgebied. In dat geval mag je er alleen naar kijken en van genieten in de oorspronkelijke omgeving.

Foto: Pinterest

Bij de bloemist

Uiteraard heeft je bloemist ook supermooie gekweekte bloemen voor je in het assortiment. Dus als je geen bloemen in de directe natuur kunt plukken, dan is er nog volop aanbod bij jou om de hoek. Prachtige en krachtige bloemen die je 

Foto: Pinterest

momenteel bij de bloemenzaak kunt verwachten zijn natuurlijk de Zonnebloem, maar ook de wat fijnere bloemen als Delphinium, Phlox en Leeuwenbek. Een echt statement kun je maken met de grotere bloemen als de Gladiool en de Dahlia.

Zonnebloem in je boeket

Tja, je kunt er in de zomer bijna niet onderuit. De eerder genoemde Zonnebloem verdient echt wel een plekje in je zomerboeket. Je kunt al een prachtige bos maken met alleen Zonnebloemen, maar het is toch wel heel fraai om deze krachtige gele bloem te combineren met andere geeltinten voor een sprankelende zonnekracht in huis. Zo heb je zelfs op de minder mooie zomerdagen echt het zonnetje in huis.

De Zonnebloem wordt tegenwoordig in allerlei variaties gekweekt, van de klassieke variant met het donkere hart tot de kleinere versies met wat meer kleurnuances. Er is tegenwoordig zelfs een bijna witte Zonnebloem op de markt. Zo kun je volop combineren met deze (licht)gele kanjer!

Volop felgekleurde bloemen

Het leuke van zomerbloemen is dat je ze naar hartelust kunt combineren tot een boeket met een heel eigen karakter. Alle felle kleurtjes passen geweldig goed bij elkaar. Hoe meer variatie in kleur en soort, hoe beter eigenlijk. Zo maak je een heel vrolijke bos die prima past bij deze tijd van het jaar.

Foto's: Pinterest

Door niet te veel bloemen in je vaas te zetten, kun je met zomerbloemen ook ware kunstwerkjes creëren. Experimenteer er op los deze zomer, er is voldoende aanbod en zomerse inspiratie! GreenHouse wenst je een fijne zomer vol geweldige kleuren en heerlijke geuren!Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.