Teksten schrijven, editing & copywriting
Home » Portfolio » Plantengekte

Plantengekte

door Patricia Groenink | 15 december 2017

Patricia is freelance copywriter bij Havelink Content Creatie, redacteur en content manager. Bloemen en planten zijn onmisbaar in haar interieur. Om haar passie te kunnen delen en anderen te kunnen inspireren is zij het online magazine GreenHouse gestart. Voor meer informatie over Patricia en haar werk kun je haar website https://www.havelinkcontentcreatie.nl bezoeken. 

Het begon allemaal met die verschrikkelijk bijzondere en mooie Pilea. Ik kreeg een stekje van een mede-Instagrammer en het plantenvirus barstte los. Voorheen had ik wel wat planten in huis, maar ik had er eigenlijk nooit de aandacht voor die ze verdienden. Als ik er aan dacht, gaf ik ze een beetje water en als ze dood gingen, tja... Ze konden beter dood gaan dan ik, was mijn instelling.

Pilea Peperomioides

Maar de Pilea Peperomioides, zoals de plant voluit heet in het Latijn, heeft me gegrepen. Omdat de plant niet

veel voorkomt en moeilijk te verkrijgen is in Nederland voelde het alsof ik extra mijn best moest doen om dit plantje in leven te houden. Ik dacht na over de plaats waar mijn groene baby moest staan en ik gaf het op regelmatige basis water. Niet teveel, niet te weinig, ik probeerde het perfect te doen. En het wierp zijn vruchten af! Wat is leuker dan iets wat lukt na veel moeite en aandacht...?

Urban Jungle

Ondertussen zag ik op Instagram steeds meer unieke planten voorbij komen en soms zelfs een complete 'urban jungle'. Wauw, dat vond ik toch wel heel mooi in huis. Dat is een verrijking van je leefomgeving en hoe buitengewoon is het om een collectie aparte planten in huis te hebben? De collectie breidde zich uit...

Inmiddels heb ik mijn eigen 'urban jungle' en ik ben er erg trots op. Manlief kijkt het met lede ogen aan, want hoever gaat ze met deze nieuwe hobby of misschien wel obsessie? Geen idee, maar ik weet wel dat ik plezier heb in het verzorgen en zien groeien van mijn plantjes. Mijn Pilea groeit als een bezetene en geeft om de haverklap stekjes waar ik weer veel andere mensen blij mee kan maken. Mijn Monstera begint achterlijke vormen aan te nemen en ik heb zo veel geweldig groeiende plantjes in alle soorten en maten.

Verlanglijst

De plannen met mijn planten ontwikkelen zich ondertussen verder. Ik was altijd al gek op tuinieren en ik heb toch wel een grote wens. Als wij onze tuin op orde hebben, dan staat het toch wel heel hoog op mijn verlanglijstje om een kas in de tuin te realiseren. En dan bedoel ik niet zo'n klein broeikasje waar je onder een stukje glas je zaadjes kunt laten ontkiemen. Nee, ik bedoel een levensgrote kas met druivenranken of andere exotische klimmers waar ik lekker kan dreutelen met plantjes, stekjes en zaden. Waar mijn potplanten kunnen overwinteren en waar ik mezelf helemaal kan verliezen in mijn liefde voor planten.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.