Teksten schrijven, editing & copywriting
Home » Portfolio » Planten in je badkamer

Planten in je badkamer, een groen en verfrissend idee!

door Patricia Groenink | 15 mei 2018

Patricia is freelance copywriter bij Havelink Content Creatie, redacteur en content manager. Bloemen en planten zijn onmisbaar in haar interieur. Om haar passie te kunnen delen en anderen te kunnen inspireren is zij het online magazine GreenHouse gestart. Voor meer informatie over Patricia en haar werk kun je haar website https://www.havelinkcontentcreatie.nl bezoeken. 

Heb jij ook planten in je badkamer staan? Ja, waarom ook eigenlijk niet? Er zijn genoeg kamerplanten die het fijn vinden om in een vochtige ruimte te staan en dan is je badkamer daar natuurlijk de geschikte plek voor. Bovendien staat het heel gezellig als je ’s ochtends je tanden staat te poetsen of een ontwakende douche neemt. Daarmee begin je je dag helemaal goed en ook ’s avonds sluit je je dag groen af. Maar welke planten zijn hier nu geschikt voor?

Schaduw, temperatuur en luchtvochtigheid

De warmte in je badkamer zorgt samen met de luchtvochtigheid en gedempt licht voor ideale omstandigheden voor bepaalde soorten planten. Zorg er wel voor dat er daglicht is, zonder kunnen je plantjes echt niet. Op zomerse dagen kun je het raam open zetten voor wat extra frisse lucht, maar pas daarbij wel op voor tocht. Veel planten vinden dat niet fijn. Pas op met luchten op koude dagen, zet dan je planten bij voorkeur even weg.

Geschikte planten

Wat zijn dan geschikte planten voor in je badkamer? Ten eerste is dat de varenfamilie. Deze plantensoort vindt de omstandigheden in deze natte ruimte heerlijk en zal daar ook lekker van groeien. Je kunt daarbij denken aan de Krulvaren (Nephrolepis), en Venushaar (Adianthum). Ook de Spathiphyllum, ofwel de Lepelplant, is een geschikte badkamerplant en is daarnaast ook nog luchtzuiverend en helpt de luchtvochtigheid op peil te houden.

Graslelie

Een ander voorbeeld van een geschikte plant voor je badkamer is de Graslelie of Zebragras. Dit is een makkelijk te onderhouden plantje en over het algemeen ruim verkrijgbaar bij het tuincentrum of plantenwinkel. Naast geschikt voor je badkamer, ook deze plant is namelijk luchtzuiverend, is het ook nog eens een echte eyecatcher met zijn prachtige heldere tekening op het blad met wit randje. Je kunt de Graslelie langs je badrand plaatsen, maar als je minder ruimte hebt, is deze plant ook erg mooi om te gebruiken als hangplant. Hij krijgt namelijk veel uitlopers waaraan zich nieuwe plantjes vormen.

Klimaat in je badkamer

Uiteraard zijn er nog meer planten te bedenken die je in je badkamer kunt plaatsen. Als je maar in de gaten houdt wat de klimaat omstandigheden in deze ruimte zijn. Zo heb ik zelf een Allocasia (de Olifantsoor) in de badkamer staan die ’s ochtends heerlijk van het zonnetje geniet als het nog niet al te warm en brandend is. En mijn cactussen en Aloë Vera doen het daar ook heel goed. De ene badkamer is natuurlijk de andere niet, met name de lichtinval kan behoorlijk verschillen. Maar let er in ieder geval op dat je plantjes voor je badkamer koopt die een hoge luchtvochtigheid heerlijk vinden.

Veel plezier in je groene oase!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.