Teksten schrijven, editing & copywriting
Home » Portfolio » Planten en groen zijn geen trend

‘Planten en groen zijn geen trend, maar een vanzelfsprekendheid!’

GreenHouse in gesprek met… Marie-Gon Vos

door Patricia Groenink | 22 december 2017

Patricia is freelance copywriter bij Havelink Content Creatie, redacteur en content manager. Bloemen en planten zijn onmisbaar in haar interieur. Om haar passie te kunnen delen en anderen te kunnen inspireren is zij het online magazine GreenHouse gestart. Voor meer informatie over Patricia en haar werk kun je haar website https://www.havelinkcontentcreatie.nl bezoeken. 

Planten in huis zijn momenteel een grote trend. Als je op social media kijkt, zoals Instagram of Pinterest, dan zie je veel foto’s voorbij komen van deze hype. Vaak is het motto: Hoe meer planten hoe beter! Zelfs mensen die voorheen geen groene vingers leken te hebben, doen mee en proberen van hun huis een ware urban jungle te maken.

Planten modegril?

GreenHouse sprak met Marie-Gon Vos, stylist van onder andere de bekende woontijdschriften en de VT Wonen & Design beurs, over de trend van veel groen in huis. Voor haar zijn planten en bloemen in huis geen modegril, maar noodzakelijk om je huis thuis te maken. “Eigenlijk is het heel vreemd dat planten nu zo in de mode zijn”, zegt ze, “het zou nooit ‘uit’ mogen zijn! Planten horen gewoon

in je interieur. Zelfs als je geen groene vingers hebt, zijn er altijd wel planten die gemakkelijk te verzorgen zijn. En anders kun je je huis altijd nog aankleden met een prachtig boeket. Ook dat brengt groen en levendigheid in huis.”

Luchtzuiverende planten

Planten en bloemen brengen levendigheid in je interieur, maar ze dragen ook letterlijk bij aan leven. Marie-Gon: “Groen zorgt voor zuurstof in je huis. De luchtkwaliteit verbetert aanzienlijk, het verlaagt stress en verhoogt het gevoel van welzijn. Planten zorgen zelfs voor vermindering van achtergrondlawaai.” 

Omdat veel huizen tegenwoordig heel goed geïsoleerd zijn, krijgen we sneller te maken met een droge lucht en te weinig zuurstof in onze kamers. Zeker vanwege daaruit voortkomende gezondheidsklachten is het goed om daar eens bij stil te staan. Natuurlijk is voldoende ventilatie in huis belangrijk, maar ook planten kunnen daarbij helpen.

Verschillende planten staan bekend om hun extra luchtzuiverende werking. Deze dragen bij aan een schonere lucht in huis en nemen via hun bladeren schadelijke stoffen op uit de lucht in je huis. Een voorbeeld van zo’n luchtzuiverende plant is de Lepelplant. Dit is een makkelijk te verzorgen plant met ook nog eens fraaie decoratieve bloemen. Maar ook de welbekende varens zorgen voor een gezondere lucht in huis.

 

Botanische prints in het interieur

Naast de levende planten zie je bij de verschillende interieurmerken ook steeds meer botanische prints en groen

kleurgebruik. Marie-Gon vindt dit een leuke ontwikkeling en een trend die haar ook wel past. “Wat ik leuk vind, is dat door de 'return' of the plants’, ook de kleur groen nog meer is gaan spreken in de interieurs. En daarnaast worden ook weer de zachtroze en koraalrode tinten gebruikt, zodat die weer voor een prachtige contrast-spanning met al dat groen kunnen zorgen”.

Ook in dessins van stoffen en behang zet het botanische thema voorlopig nog even door. Marie-Gon: “Florale mixed prints op stoffen en behang zijn geweldig! Maar als die weer plaats maken voor andere motieven en prints, zou het échte groen toch minimaal moeten blijven! Geen groene vingers? Gelukkig zijn de cactus en vetplanten nu helemaal hot!” 

Marie-Gon Vos is interieurstyliste en woont afwisselend in Nederland en India. Haar kracht is dat ze je, in het grote aanbod op interieur- en kleurgebied, precies kan aangeven wat helemaal bij je past. Daarnaast speelt ze met ruimtes, zodat ze plezierig en natuurlijk aanvoelen en zich voegen naar jou als bewoner. Hiervoor doet ze inspiratie op over de hele wereld én vlakbij huis.

Meer over Marie-Gon weten? Kijk dan eens op haar site http://marie-gon.com.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.