Teksten schrijven, editing & copywriting
Home » Portfolio » Pilea wat...?!? De pannenkoekenplant!

PilEa wat...?!? De pannenkoekenplant!

door Patricia Groenink | 15 december 2017

Patricia is freelance copywriter bij Havelink Content Creatie, redacteur en content manager. Bloemen en planten zijn onmisbaar in haar interieur. Om haar passie te kunnen delen en anderen te kunnen inspireren is zij het online magazine GreenHouse gestart. Voor meer informatie over Patricia en haar werk kun je haar website https://www.havelinkcontentcreatie.nl bezoeken. 

Heb je ooit gehoord van de Pilea Peperomioides? Het is niet gek als dat niet het geval is, want dat is de Latijnse naam van een plantje dat ook wel de Pannenkoekenplant of Chinese Muntenplant genoemd wordt. Het is eigenlijk een ouderwetse plant die in de loop van de jaren in de vergetelheid is geraakt en nu weer helemaal in opkomst is. En terecht! Wat een superleuke plant is dit!

Pilea op Instagram

Social media is natuurlijk ook in dit geval de aanstichter van

de trend. De Pilea is volop op Instagram te bewonderen, met name bij Scandinavische accounts. Daar was en is het plantje nog springlevend en de liefde voor deze groene schoonheid is duidelijk overgewaaid naar Nederland. Tegenwoordig is deze prachtige plant gelukkig ook volop in de Nederlandse tuincentra te vinden.

Onderhoud van de Pilea

De Pilea Peperomioides is een gemakkelijke plant in onderhoud. Zet haar op een lichte plaats en niet in de directe zon en houd in de gaten of de aarde niet teveel uitdroogt. Dan heb je een heel gelukkig plantje die snel zal groeien.

Tegen de tijd dat de plant volwassen is, zal zij stekjes gaan produceren. Snijd de stekjes heel voorzichtig af met een scherp mesje en zet dit takje voor een paar weken in het water om het te laten wortelen. Als er voldoende worteltjes aan zitten, kun je het stekje in de aarde zetten. Zorg ervoor dat de aarde in eerste instantie goed nat blijft zodat het plantje goed verder kan wortelen. En tata, je hebt een leuk en bijzonder plantje in huis.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.