Teksten schrijven, editing & copywriting
Home » Portfolio » De lente in huis

De lente in huis!

door Patricia Groenink | 9 april 2018

Patricia is freelance copywriter bij Havelink Content Creatie, redacteur en content manager. Bloemen en planten zijn onmisbaar in haar interieur. Om haar passie te kunnen delen en anderen te kunnen inspireren is zij het online magazine GreenHouse gestart. Voor meer informatie over Patricia en haar werk kun je haar website https://www.havelinkcontentcreatie.nl bezoeken. 

Ja hoor, het heerlijke lenteweer laat zich weer zien! De bloemetjes en de bijtjes gaan weer op volle kracht vooruit en zelf hebben we ook weer de lentekriebels in ons buik door al dat ontluikende nieuwe leven. Ook in huis merk je het verschil. Je hebt weer volop (zon)licht in huis en je planten maken weer nieuwe stekken aan en vormen weer nieuwe bladeren. GreenHouse geeft je tips hoe je het ultieme lentegevoel in huis haalt met bloemen en planten.

Het ultieme groene gevoel in huis

De tuincentra en plantenwinkels staan er weer vol mee, prachtige voorjaarsbloeiers en frisgroene kamerplanten. Het is een goed moment om je planten in huis even goed onder de loep te nemen en te zien of ze het winterseizoen goed zijn doorgekomen. Niet alle planten

vinden het Nederlandse winterweer en het gebrek aan daglicht fijn, zeker de tropische varianten niet. Het kan daarom zijn dat ze dit seizoen verstek hebben laten gaan, ondanks al je goede zorgen. Dan is het nu tijd om je plantencollectie weer aan te vullen met nieuwe aanwas om het ultieme groene gevoel weer terug te halen in je woning.

Voorjaarsmetamorfose voor je planten

Maar er zijn natuurlijk genoeg planten in huis die de winter prima zijn doorgekomen en weer verder gaan groeien dit nieuwe seizoen. Deze planten zijn echt toe aan wat extra aandacht en extra verzorging.

Nu de zon weer schijnt, kun je ook zien hoeveel stof de bladeren van je planten hebben verzameld. Het laagje stof kan soms zelfs een beetje vettig aanvoelen. Om je planten weer helemaal fris en fruitig te maken, maak je de bladeren schoon met lauw water en een schone

doek. Zo kunnen ze weer volop licht ontvangen voor een optimale groei.

De dode en bruine blaadjes kun je het beste ook even verwijderen, zodat alle energie van de plant naar de mooie en nieuwe bladeren gaat. Knip of snijd deze voorzichtig weg, zodat je de andere blaadjes niet beschadigt en je plant ziet er weer veel aantrekkelijker uit.

Het voorjaar is ook een prima tijd om je planten weer eens te verpotten. Zo hebben ze meer ruimte om te groeien in de nieuwe, voedzame aarde. Zijn de wortels erg groot geworden, maak dan gelijk van de gelegenheid gebruik om je plant in een grotere pot te zetten. Zo kunnen de wortels gemakkelijker nieuwe stekken vormen.

Bloemen in huis

Bij een voorjaarssfeer in huis mogen bloemen natuurlijk niet ontbreken! De mooiste bloemen in schitterende kleuren zijn weer volop verkrijgbaar bij de bloemist. Onze bloggers geven je inspiratie in hun artikelen ‘Haal de lente in huis met bloemen’, ‘Maak je eigen veldboeket in 10 stappen’ en ‘Verse bloemen uit de pluktuin’.

Botanische sfeer in huis

Wil je het groene gevoel grondiger aanpakken en wil je gaan voor een compleet botanische sfeer in huis met veel planten en bloemen? Dat kun je natuurlijk doen door veel planten aan te schaffen en een grote bos voorjaarsbloemen op tafel te zetten.

Maar je kunt het ook grootser doorvoeren en een botanisch statement neerzetten in je interieur. Dit kun je bijvoorbeeld doen met een nieuw behangetje met een botanische print of door te kiezen voor kussens op je bank met grote afbeeldingen van (tropische) bloemen en planten. Er is momenteel volop keuze in de woonwinkels en tuincentra. Daar kun je volop inspiratie opdoen! Vergeet ook niet op Instagram en Pinterest te kijken, daar doe je ook volop nieuwe ideeën op!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.