Teksten schrijven, editing & copywriting
Home » Portfolio » Amaryliis, de winterbeauty

Amaryllis, de winterbeauty

door Patricia Groenink | 15 december 2017

Patricia is freelance copywriter bij Havelink Content Creatie, redacteur en content manager. Bloemen en planten zijn onmisbaar in haar interieur. Om haar passie te kunnen delen en anderen te kunnen inspireren is zij het online magazine GreenHouse gestart. Voor meer informatie over Patricia en haar werk kun je haar website https://www.havelinkcontentcreatie.nl bezoeken. 

De Amaryllis is een echte winterkoningin. Een mooie gracieuze bloem die haar pracht en praal laat zien tijdens de wintermaanden. De Amaryllis is een grote bloem met een vintage uitstraling die uitstekend past binnen de huidige trends op interieurgebied.

Amaryllis snijbloem of bol

De Amaryllis is te verkrijgen als snijbloem voor in een prachtig boeket of als bol, om te planten of in je huiskamer tot bloei te laten komen. Ze staat prachtig in een gemengd winterboeket. Met haar prachtige rode, witte of roze tinten en haar feestelijke voorkomen, geeft ze een feestelijk sfeertje. En ja, misschien zelfs wel het kerstgevoel.

Ook als bol staat de Amaryllis te pronken op je tafel. Zet de bol in een mooie keramiek pot in de potgrond, meer heeft ze niet nodig om tot haar recht te komen als ze eenmaal bloeit. Tegenwoordig worden er ook Amaryllis bollen verkocht bij bloemist en tuincentrum met een speciale waslaag om de bol. Deze hoef je geen water te geven en zijn een sieraad op zich, in allerlei variaties te verkrijgen. Ook leuk als cadeautje tijdens de feestdagen!

Verzorging van de Amaryllis

Gedurende de bloeiperiode dient de grond van de Amaryllis in pot altijd licht vochtig te zijn. Niet te veel water geven, want het is niet de bedoeling dat onder in de pot een laagje water komt te staan. Sproeien van de Amaryllis is niet noodzakelijk. Als de bloem begint te verkleuren of bruine vlekken krijgt, is dit vaak een teken van teveel water. Breng dan de hoeveelheid water die je geeft wat terug.

De Amaryllis bol kun je, zoals al benoemd, in potgrond plaatsen. Zodra de groene stengel 10-12 cm boven de grond uitsteekt, kun je beginnen met water geven. Een andere manier is om de bol in een speciaal glazen vaasje te plaatsen, waarbij niet de bol, maar alleen de wortels in aanraking komen met het water. Een trendy manier van presenteren waarbij je leuk kunt zien hoe je bol zich ontwikkelt.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.