Teksten schrijven, editing & copywriting
Home » Portfolio » GreenHouse Artikelen

Tijdschriftartikelen


Op deze pagina vindt u tijdschriftartikelen van mijn hand, zoals eerder verschenen in GreenHouse Online Magazine. Hieronder staat een overzicht van de 'algemene' artikelen die in het tijdschrift verschenen zijn. Artikelen uit de rubrieken 'Groene kunst in de spotlight', 'Groene hotspots' en 'De favoriete plant van...' ziet u via de aparte links.Bloemen - GreenHouse

Zomerbloemen, een feestje in huis!

door Patricia Groenink

Is het je al opgevallen dat momenteel buiten zoveel prachtige bloemen staan te bloeien en te geuren? Het is zomer en dat zie je aan alle prachtige kleuren in de natuur en in je tuin of op je balkon. Ook in huis kun je er een zomerfeestje van maken met een prachtig boeket veldbloemen of andere kleurige bloeiers. GreenHouse Online Magazine zet een aantal echte zomerbloeiers in het zonnetje!

Lees verder...


Planten water geven - GreenHouse

Help! Heb ik mijn plant verzopen…?

GreenHouse geeft advies!

door Patricia Groenink

Elke soort plant heeft zijn eigen behoefte aan licht, verzorging en hoeveelheid water. Hoe je je best ook doet, het kan gebeuren dat de blaadjes van die prachtige plant toch geel worden en afsterven. Hoe weet je of je in dat geval je plant te veel water hebt gegeven? En kun je er nog iets aan doen om ‘m te redden?

Lees verder...


Bloemen langer vers - GreenHouse

Zo houd je je bloemen langer mooi en vers!

door Patricia Groenink

Het warme zomerweer is in aantocht en laat zich al zo nu en dan zien. Heerlijk natuurlijk, maar het betekent ook dat de bloemen in je prachtige boeket op tafel sneller zullen opengaan en verwelken. Om extra lang van je bloemen te kunnen genieten, heeft GreenHouse Online Magazine een aantal tips voor je. Zo houd je je bloemen langer mooi en vers!

Lees verder...


Planten in de badkamer - GreenHouse

Planten in je badkamer, een groen en verfrissend idee!

door Patricia Groenink

Heb jij ook planten in je badkamer staan? Ja, waarom ook eigenlijk niet? Er zijn genoeg kamerplanten die het fijn vinden om in een vochtige ruimte te staan en dan is je badkamer daar natuurlijk de geschikte plek voor. Bovendien staat het heel gezellig als je ’s ochtends je tanden staat te poetsen of een ontwakende douche neemt. Daarmee begin je je dag helemaal goed en ook ’s avonds sluit je je dag groen af. Maar welke planten zijn hier nu geschikt voor?

Lees verder...


Lente in huis - GreenHouse

De lente in huis!

door Patricia Groenink

Ja hoor, het heerlijke lenteweer laat zich weer zien! De bloemetjes en de bijtjes gaan weer op volle kracht vooruit en zelf hebben we ook weer de lentekriebels in ons buik door al dat ontluikende nieuwe leven. Ook in huis merk je het verschil. GreenHouse geeft je tips hoe je het ultieme lentegevoel in huis haalt met bloemen en planten.

Lees verder...


Huisdieren en planten - GreenHouse

Huisdieren en planten, een goede combinatie?

door Patricia Groenink

Wij hebben sinds september een heel lief hondje in huis, onze Dalmatiër Charlie. Het was wel even denken hoe ik dat nu moest combineren met mijn urban jungle in huis. Met een jonge hond zijn de planten namelijk niet altijd veilig voor zijn bijt- en sloopacties. En daarnaast, sommige planten zijn hartstikke giftig voor dieren. Ik geef je de oplossingen en een overzicht welke planten je beslist uit de buurt van je huisdier moet houden!

Lees verder...


Planten juiste hoeveelheid water - GreenHouse

Je planten de juiste hoeveelheid water

door Patricia Groenink

Je planten de juiste hoeveelheid water geven zodat ze groeien tot geweldige hoogte of gewoon zodat ze blijven leven, het kan soms nog een hele kunst zijn. De ene plant is daar makkelijker in dan de andere en pikt je verkeerde inschatting nog wel. Ook bij mij begeeft een plant het wel eens door te veel of juist te weinig water. Hoe weet je nu hoeveel water je precies moet geven? En hoe vaak doe je dat dan?

Lees verder...


Groen op je werkplek - GreenHouse

Groen op je werkplek, supergezond!

door Patricia Groenink

Veel planten op je werkplek, thuis of op kantoor, staat superleuk en is ook helemaal van deze tijd. Maar wist je dat al dat groen op je bureau ook heel gezond is? Planten hebben namelijk een positieve invloed op de kwaliteit van de lucht. En dat is niet het enige! 

Lees verder...


Marie-Gon Vos - GreenHouse

‘Planten en groen zijn geen trend, maar een vanzelfsprekendheid!’

GreenHouse in gesprek met… Marie-Gon Vos

door Patricia Groenink

Planten in huis zijn momenteel een grote trend. Als je op social media kijkt, dan zie je veel foto’s voorbij komen van deze hype. Vaak is het motto: Hoe meer planten hoe beter! GreenHouse sprak hierover met interieurstyliste Marie-Gon Vos.

Lees verder...


Kamerplanten stekken - GreenHouse

Kamerplanten stekken, hoe doe je dat?

door Patricia Groenink

Soms groeit je prachtige plant de pan, of liever gezegd de pot uit en er lijken zich stekjes te vormen. Maar is dat ook zo, kan je plant er wel tegen als je een stukje afknipt om mee te gaan stekken? En wat is dan de juiste manier? 

Lees verder...


Pilea Pannenkoekenplant - GreenHouse

Pilea wat...?!? De pannenkoekenplant!

door Patricia Groenink

Heb je ooit gehoord van de Pilea Peperomioides? Het is niet gek als dat niet het geval is, want dat is de Latijnse naam van een plantje dat ook wel de Pannenkoekenplant of Chinese Muntenplant genoemd wordt.

Lees verder...


Plantengekte - GreenHouse

Plantengekte

door Patricia Groenink

Het begon allemaal met die verschrikkelijk bijzondere en mooie Pilea. Ik kreeg een stekje van een mede-Instagrammer en het plantenvirus barstte los. Voorheen had ik wel wat planten in huis, maar ik had er eigenlijk nooit de aandacht voor die ze verdienden.

Lees verder...


Amaryllis - GreenHouse

Amaryllis, de winterbeauty

door Patricia Groenink

De Amaryllis is een echte winterkoningin. Een mooie gracieuze bloem die haar pracht en praal laat zien tijdens de wintermaanden. De Amaryllis is een grote bloem met een vintage uitstraling die uitstekend past binnen de huidige trends op interieurgebied.

Lees verder...