Teksten schrijven, editing & copywriting
Home » Portfolio » StyledbySabine

De favoriete plant van...

Sabine - blogger, interieurstylist en fotograaf

Instagram-account: styledbysabine | Website: http://styledbysabine.com

Sabine van interieurblog StyledbySabine neemt het estafettestokje over van Mirjam Hart en vertelt over haar favoriete kamerplant. Sabine heeft drie grote passies: Interieurstyling, fotografie en schrijven en daarbij mogen planten natuurlijk niet ontbreken. Regelmatig blogt zij over het toepassen van planten in het interieur, maar haar favoriet is toch wel het Chinees Lantaarnplantje. Deze knappe hangende verschijning met hartvormige blaadjes heeft een prominent plekje in haar eigen huis.


Jouw favoriete plant is het Chinees Lantaarnplantje. Waarom is dat?

De hartvormige blaadjes maken het een heel liefdevol en schattig plantje. De lange strengen maken hem geschikt om op allerlei kasten te zetten en hij groeit dan heel hard.

Is dit een moeilijke of makkelijke plant in onderhoud?
Makkelijk! (Heb er zelf een blogpost aan gewijd een tijdje geleden).

Hoe verzorg je jouw favoriet?
Het Chinees Lantaarnplantje moet je vooral niet teveel water geven. De grond liever iets droog houden dus in plaats van nat.

Hoeveel kamerplanten heb je in huis?
Veel! Een stuk of 40?

Wanneer en hoe is je liefde voor planten begonnen?
Mijn liefde voor planten is ooit ontstaan door de hype van het pannenkoekenplantje (Pilea) op Instagram. Ik begon met die plant, leerde deze te stekken en sindsdien zijn er heel veel planten bij gekomen en geef ik op mijn blog ook graag advies over de verzorging ervan.

Heb je groene vingers?
Ja! Ik word ook vaak om advies gevraagd.

Koop je vaak nieuwe planten?
Geregeld. Mijn vriend vindt dat het huis nu vol is wat betreft planten. Sindsdien heb ik er nog wel een aantal geadopteerd... Oh en ik stek ze regelmatig, dus er komen ook nu nog planten bij.

Welke groene tip zou je kunnen geven voor de verzorging van planten?
Verdiep je in de behoeften van je plant. Een tropische plant heeft andere behoeften dan een vetplant. Leer je plant kennen en geef hem de aandacht die ie verdient.


Wil jij ook een keer samen met je favoriete kamerplant in de schijnwerpers in deze rubriek? Leuk! Laat het ons weten via het contactformulier en wij sturen je alle informatie toe.Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.