Teksten schrijven, editing & copywriting
Home » Portfolio » Marie-Gon Vos

De favoriete plant van...

MARIE-GON VOS - INTERIEURontwerper

Instagram-account: mariegon | Website: http://www.marie-gon.com

Marie-Gon Vos is een bekend interieurontwerper en styliste van diverse woonbladen en de VT Wonen & Design Beurs. Haar werk als ontwerper is heel breed, met als focus spelen met kleuren en verrassen met indelen. Zij woont afwisselend in Pune, India en het Gelderse dorp Asch. Deze week staat daarom wel een hele bijzondere favoriete plant in de schijnwerpers, de in India veelvoorkomende Gulmohar boom. Marie-Gon vertelt je waarom ze een zwak heeft voor de fraaie bloemen van deze tropische plant.


Je favoriete plant is de Gulmohar boom. Toch is dit niet echt een kamerplant, toch?
Omdat ik een groot deel van de tijd in India woon is de Gulmohar voor nu even mijn favoriete 'kamerplant', die je hier overal om je heen ziet. Binnen kunnen bijna geen planten groeien, dus ik ben maar even uitgeweken naar buiten... Gek genieg hou ik niet van rood/gele bloemen, maar de bloemen van deze boom zijn ook zo mooi van vorm.

Waarom is dit je favoriet?
We wonen in een groene omgeving en het contrasterende rood geeft zoveel power, het is prachtig.

Is dit een moeilijke of makkelijke plant in onderhoud?
Zeer makkelijk, ze staan buiten in potten, groeien hard, en hebben buiten voldoende water. Ze hebben niet veel extra nodig. Tijdens monsoon (van jun tot september) worden de bomen gesnoeid en binnen twee maanden staan ze er weer net zo hoog bij.

Hoe verzorg je jouw favoriet?
Zorgen dat ze voldoende water krijgen en de droge bloemetjes verwijderen.

Hoeveel kamerplanten heb je in huis?
Op het moment niet zoveel, door de warmte blijven niet veel planten goed. Ook bloemen kun je maar een dag of twee houden. Maar des te meer (tropische) planten hebben we buiten op ons dakterras.

Wanneer en hoe is je liefde voor planten begonnen?
Die is er altijd al geweest. Als kind maakte ik al macrame-plantenhangers voor de Erwtjesplant!

Heb je groene vingers?
Niet echt, maar ik vind het wel geweldig om te zien hoe alles groeit. En dan met name groente en fruit, wat je daarna ook echt klaarmaakt en eet.

Koop je vaak nieuwe planten?
Niet regelmatig, maar als ik in Nederland ben, kan ik ineens zin hebben in een nieuwe plant in huis.

Welke groene tip zou je kunnen geven voor de verzorging van planten?
Wat voor mij werkt is me even verdiepen in wat de plant nodig heeft en niet 'zomaar' wat doen. Want er zijn echt verschillen in verzorging!


Wil jij ook een keer samen met je favoriete kamerplant in de schijnwerpers in deze rubriek? Leuk! Laat het ons weten via het contactformulier en wij sturen je alle informatie toe.Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.