Teksten schrijven, editing & copywriting
Home » Portfolio » Claudi Kessels

De favoriete plant van...

CLAUDI KESSELS - Illustrator

Instagram-account: claudikessels | Website: http://www.claudikessels.nl

Illustrator Claudi Kessels maakt regelmatig gebruik van bloemen en planten in haar tekeningen en combineert deze op bijzondere wijze met foto-elementen voor tijdschriften, reclame-campagnes en in opdracht voor winkels. Zo heeft ze ook een aantal prachtige ontwerpen gemaakt voor GreenHouse Online Magazine, welke je kunt kopen in de webwinkel als postkaart of poster. Wat is de favoriete kamerplant van deze veelzijdige kunstenaar? En is dit ook een plant die zij graag in haar illustraties gebruikt?


Elementen uit de natuur zijn voor jou mooie inspiratiebronnen om mee te werken. Zoals met een blad vol fijne aders en zachtgroene kleur waarin je gelijk allerlei nieuwe beelden voor je ziet. Maar wat is je favoriete plant als je echt zou moeten kiezen?

De Blauw- of Zinkvaren.

Waarom is dit je favoriet?
Ik moest ooit een artikel illustreren over geschikte planten op je werkplek en kwam toen de Zinkvaren tegen. Ik vind dat de plant er ontzettend leuk uit ziet, de rijke kleur, de wirwar van bladeren: Een kluitje met af en toe een eigenwijze spriet eruit. Het lijkt een beetje op mijn haar! (dat is rood maar toch). Ik hoop dat hij ook een beetje de lucht zuivert in ons huis. Maar dat is alleen maar mooi meegenomen.

Is dit een moeilijke of makkelijke plant in onderhoud?
Ja, een makkelijke! Alleen de eerste Blauwvaren die ik heb gekocht stond nogal laag bij de grond en is compleet opgegeten door ons konijn. Nu staat de plant hoog, in een enorme pot (die heb ik voor de foto even weg gelaten: Niet te tillen!) en doet het heel goed. De plant hoeft maar 1x per week water, dat is in ons huishouden ook wel handig.

Hoe verzorg je jouw favoriet?
Nou op het kaartje stond 'niet te veel water geven, de aarde mag best droog aanvoelen'. Dat kan ik wel aan!

Hoeveel kamerplanten heb je in huis? 
We hebben een groot etalageraam als keukenraam, daar staat onze plantenverzameling voornamelijk, ook de 'moestuintjes' van de Albert Heijn. We hebben niet alle Zonnebloemen in de tuin gezet maar ze staan op een soort blok voor het raam. De Zonnebloemen groeien nu in een prachtige slingerende lijn naar beneden, dan weer onhoog, opzij... Ik ben heel benieuwd of er ook een bloem uitkomt, maar dit vind ik al heel spannend om te volgen.

Wanneer en hoe is je liefde voor planten begonnen?
Mijn ouders waren wel echte hippies met Citroenplanten (tegen de muggen) en Aloë Vera tegen de jeuk. Een huis vol planten. Dat vond ik als kind ook erg leuk.

Heb je groene vingers?
Nope! Wel vaak zwart, van de inkt.

Koop je vaak nieuwe planten?
Nee. Ik kom wel heel graag in tuincentra, bloemenwinkels en bij kwekers.

Welke groene tip zou je kunnen geven voor de verzorging van planten?
Nou, daar ben ik niet de juiste persoon voor. Alleen makkelijke planten doen het goed in Casa Kessels. Maar een andere tip: Kijk regelmatig en goed als je een plantje 'laat' groeien. Prachtig om te volgen!


Wil jij ook een keer samen met je favoriete kamerplant in de schijnwerpers in deze rubriek? Leuk! Laat het ons weten via het contactformulier en wij sturen je alle informatie toe.Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.