Teksten schrijven, editing & copywriting
Home » Portfolio » Annemarie Poorter

De favoriete plant van...

Annemarie Poorter - Interieur Blogger & Fotostylist

Instagram-account: keeponstylingcom | Website: http://www.keeponstyling.com

Voor iemand die altijd druk bezig is met het stylen en fotograferen van interieurs kan het niet anders dan dat planten daar ook een grote rol in spelen. Zo ook voor interieur blogger en fotostylist Annemarie Poorter, die we allemaal kennen als Keeponstyling.com op social media. Ook zij is helemaal aangestoken door de urban jungle trend en vertelt je graag wat haar favoriete plant is.


Annemarie, je bent veel met styling bezig, waarbij planten tegenwoordig ook een prominente plaats innemen. Maar wat is jouw persoonlijke favoriet?
Ik heb maar liefst twee favorieten ! Ten eerste de Pilea Peperomioides. De andere is een hele grote Olifantsoor plant, ook wel de Alocasia genoemd. Hiermee sta ik ook op de foto. Deze grote plant heb ik gekregen van mijn studentenburen. Zij gingen verhuizen en hadden er geen ruimte meer voor. Gelukje!

Waarom zijn deze twee jouw favoriet?
De Pilea is mijn favoriet omdat deze plant zo lekker snel groeit en je 'm eindeloos kunt stekken, tenminste als je goed je best doet. Ik heb inmiddels het hele huis vol staan met stekje en ik geef ze graag weg. Mijn Olifantsoor vind ik zo te gek omdat het zo'n prachtige grote blikvanger is!

Zijn deze planten moeilijk of makkelijk in onderhoud?
Beide planten zijn erg makkelijk in onderhoud.

Hoe verzorg je jouw favorieten?
Ik geef ze om de dag water. Bij deze planten moet je er voor zorgen dat de grond vochtig is. En dat ze voldoende daglicht krijgen.

Hoeveel kamerplanten heb je in huis?
Ik heb er inmiddels zo rond de 20!

Wanneer en hoe is je liefde voor planten begonnen?
Ik ben aangestoken door de zogeheten "urban jungle" trend die een jaar of drie geleden begon in de interieurwereld. Terwijl ik eerst weinig oog had voor planten, kreeg ik ineens interesse door het zien van al dat moois bij anderen op Instagram. Ik begon met een paar kleine plantjes, maar dat werden er elke maand een beetje meer.

Heb je groene vingers?
Inmiddels wel ja. In het begin had ik ze zeker niet en ging er nog wel eens een plantje dood. Maar ik heb mij erin verdiept en ik merk dat ik het een beetje door begin te krijgen. Ik beschouw de plantjes als mijn kindjes en ik zorg er goed voor!

Koop je vaak nieuwe planten?
Ik koop elke twee tot drie maanden wel een nieuwe plant.

Welke groene tip zou je kunnen geven voor de verzorging van planten?
Regelmatig eventjes de grond voelen of het nog nog vochtig is. Verzorgen kan op deze manier op gevoel, dat scheelt weer nadenken wanneer je ook alweer voor het laatst water hebt gegeven. En check altijd even of planten in de zon mogen staan! Tegenwoordig zijn de tropische planten erg in, maar deze planten doen het juist beter in de schaduw.


Wil jij ook een keer samen met je favoriete kamerplant in de schijnwerpers in deze rubriek? Leuk! Laat het ons weten via het contactformulier en wij sturen je alle informatie toe.Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.