Teksten schrijven, editing & copywriting
Home » Portfolio » Favoriete plant

De favoriete plant van...


Favoriete plant Annemarie Poorter - GreenHouse

Annemarie Poorter - Interieur blogger en fotostylist

Voor iemand die altijd druk bezig is met het stylen en fotograferen van interieurs kan het niet anders dan dat planten daar ook een grote rol in spelen. Zo ook voor interieur blogger en fotostylist Annemarie Poorter, die we allemaal kennen als Keeponstyling.com op social media. Ook zij is helemaal aangestoken door de urban jungle trend en vertelt je graag wat haar favoriete plant is.

Lees verder...


Favoriete plant Claudi Kessels - GreenHouse

Claudi Kessels - Illustrator

Illustrator Claudi Kessels maakt regelmatig gebruik van bloemen en planten in haar tekeningen en combineert deze op bijzondere wijze met foto-elementen voor tijdschriften, reclame-campagnes en in opdracht voor winkels. Zo heeft ze ook een aantal prachtige ontwerpen gemaakt voor GreenHouse Online Magazine, welke je kunt kopen in de webwinkel als postkaart of poster. Wat is de favoriete kamerplant van deze veelzijdige kunstenaar? En is dit ook een plant die zij graag in haar illustraties gebruikt?

Lees verder...


Favoriete plant Inspire & Create - GreenHouse

Helga de Waal - Webdesigner, fotograaf en blogger

Deze week is het in deze rubriek de beurt aan Helga de Waal, een bekend gezicht bij GreenHouse. Helga is namelijk, naast webdesigner, fotograaf en blogger voor Inspire & Create, ook blogger voor ons eigen online magazine. Helga heeft een passie voor bloemen, planten en interieur en dat deelt zij graag op haar site, Instagram en bij GreenHouse. En ja, dan willen we van zo'n groenliefhebber pur sang natuurlijk ook weten wat haar favoriete plant is!

Lees verder...


Favoriete plant Valesca van Waveren - GreenHouse

Valesca van Waveren - Illustrator

Wie wel eens Flow Magazine openslaat of een bezoekje brengt aan de bijzondere plantenwinkel Wildernis in Amsterdam kent het het werk van illustrator Valesca van Waveren waarschijnlijk wel. Zij maakt namelijk waanzinnig mooie (botanische) illustraties in opdracht van tijdschriften en voor producten. Het liefst schildert zij bloemen en planten en dan bij voorkeur met aquarel en gouache vanwege de zachte en natuurlijke uitstraling. Maar wat is Valesca's favoriete plant, om te illustreren en in haar eigen huis? Dat bleek geen gemakkelijke vraag te zijn... Is het de Sanseveria? Of misschien toch de Kamerlinde?

Lees verder...


Favoriete plant Kleur Keramiek - GreenHouse

Inge Burgerhoudt - Kleur Keramiek

Keramiek is duidelijk de passie van Inge Burgerhoudt, ook wel bekend onder de naam Kleur Keramiek op social media en Etsy, waar je haar prachtige creaties kunt kopen. In haar werk als keramiste zie je duidelijk de invloed terug van haar opleiding in mode en dessin. Maar Inge is onmiskenbaar ook geïnspireerd door bloemen en planten in haar omgeving. Zelf heeft ze ook de nodige planten in huis en tuin. Haar favoriet is een schattig frisgroen plantje, de Hylocereus.

Lees verder...


Favoriete plant Replant - GreenHouse

Sharon van Boeijen - Replant Special Plants

Replant is een übergroene online plantenwinkel met een ruim assortiment van wel hele bijzondere planten. Van heinde en verre komen deze speciale groene pareltjes, welke door Sharon van Boeijen's man Eric de Beer vanuit Hilversum worden verkocht. Sharon ondersteunt Eric en maakt alle prachtige foto's van de planten die je dagelijks terug ziet op Instagram en Facebook. Je begrijpt wel dat het voor Sharon geen eenvoudige opgave was om voor deze rubriek haar favoriete plant uit te kiezen.

Lees verder...


Favoriete plant Esther - GreenHouse

Esther Hoogland - Storingscoördinator en creatieve duizendpoot

De Pilea Peperomioides is een populaire plant op dit moment. Je ziet dit fraaie plantje met haar mooi gevormde blad steeds meer bij de reguliere plantenwinkel. Het is ook de favoriet van Esther Hoogland, die we kennen als Stik en Steek op Instagram, waar ze regelmatig haar prachtige gebreide en gehaakte creaties laat zien. Esther, die in het dagelijks leven storingscoördinator op Schiphol is, steekt haar vrije tijd graag in het restylen van meubels, waarbij ze zo veel mogelijk materialen hergebruikt.

Lees verder...


Favoriete plant Marie-Gon Vos - GreenHouse

Marie-Gon Vos - Interieurontwerper

Marie-Gon Vos is een bekend interieurontwerper en styliste van diverse woonbladen en de VT Wonen & Design Beurs. Haar werk als ontwerper is heel breed, met als focus spelen met kleuren en verrassen met indelen. Zij woont afwisselend in Pune, India en het Gelderse dorp Asch. Deze week staat daarom wel een hele bijzondere favoriete plant in de schijnwerpers, de in India veelvoorkomende Gulmohar boom. Marie-Gon vertelt je waarom ze een zwak heeft voor de fraaie bloemen van deze tropische plant.

Lees verder...


Favoriete plant Lisanne van de Klift - GreenHouse

Lisanne van de Klift - Blogger, stylist en docent

Deze week deelt Lisanne van de Klift haar favoriete plant met ons. Met meer dan 57.000 volgers op Instagram is Lisanne één van de belangrijke influencers op social media. Naast stylen, fotograferen en bloggen is zij moeder van dochter Julie en staat zij parttime voor de klas. Op haar blog schrijft Lisanne over interieurinspiratie en alles wat zij mooi vindt. Daar kan haar favoriete kamerplant, de Monstera Deliciosa, oftewel Gatenplant, niet bij ontbreken.

Lees verder...


Favoriete plant StyledbySabine - GreenHouse

Sabine - Blogger, interieurstylist en fotograaf

Sabine van interieurblog StyledbySabine neemt het estafettestokje over van Mirjam Hart en vertelt over haar favoriete kamerplant. Sabine heeft drie grote passies: Interieurstyling, fotografie en schrijven en daarbij mogen planten natuurlijk niet ontbreken. Regelmatig blogt zij over het toepassen van planten in het interieur, maar haar favoriet is toch wel het Chinees Lantaarnplantje.

Lees verder...


Favoriete plant Mirjam Hart - GreenHouse

Mirjam Hart - Blogger en influencer

Mirjam Hart is inmiddels een bekende naam op social media en met name Instagram. Met haar feel good blog 'Een goed verhaal' weet zij menigeen te inspireren op het gebied van interieur, eenvoudige 'do-it-yourselfs', de leukste webwinkels, uitjes voor jonge gezinnen en lekkere recepten. In deze rubriek, 'De favoriete plant van...', trapt zij af met haar verhaal over de Areca Palm, een niet te missen verschijning in haar interieur.

Lees verder...